Fellesrådet for Afrika Meny
Utlysning med frist 02.12.18

Studentpraktikant-utlysning for våren 2019 i Fellesrådet for Afrika

Fellesrådet for Afrika utlyser med dette en studentpraktikantstilling for våren 2019. Masterstudenter med mulighet for å integrere praktikantstillingen i pågående utdanning inviteres til å søke praksis i organisasjonen for å drive faglig arbeid i et spennende fagmiljø om Afrika.

Ved en rekke mastergradstudier er det anledning til å velge et praktikant-emne som del av utdanningen. Studenter tilknyttet denne typen mastergrader er velkomne til å tilbringe mellom 4 og 12 uker ved Fellesrådets kontor i Oslo for å jobbe i organisasjonen med faglige spørsmål.

Lengden på praksisoppholdet er fleksibelt, og tar gjerne utgangspunkt i retningslinjer gitt av studiestedet. Et typisk praksisopphold vil tilsvare 6 uker fulltidsarbeid, og kan avvikles som sammenhengende fulltid eller ulike former for deltidsarbeid over lengre perioder.

Stillingen er ikke lønnet utover de studiepoengene man får. De fleste i denne situasjonen vil imidlertid ha rett til støtte fra Lånekassen.

Målet for praksisoppholdet er å gjøre et faglig orientert arbeid som supplerer Fellesrådet for Afrikas arbeid med å påvirke norske myndigheter og næringsliv i retning av en bedre menneskerettighetspolitikk og –praksis. Dette kan ta form ved å skrive en faglig orientert rapport, arrangere seminar og skrive artikler til Afrika.no. Praktikanten vil jobbe sammen med sekretariatet og med en eller flere frivillig-grupper i Fellesrådet for Afrika.

Vi søker en engasjert, kunnskapsrik og selvstendig praktikant som er innstilt på å gjøre et faglig sterkt arbeid som kan tilgjengeliggjøre viktige problemstillinger for journalister, beslutningstakere og folk som er interesserte i Afrika-spørsmål. Personer med minoritetsbakgrunn og med funksjonsnedsettelser oppfordres til å søke.

Studenter som kan søke praksisplass inkluderer - men er ikke nødvendigvis avgrenset til - følgende masterprogram:

UiO

  • Peace and conflict studies (PECOS) – Emnekode PECOS4006
  • Development, environment and cultural change (SUM) – Emnekode SUM4910
  • Theory and Practice of Human Rights – Emnekode HUMR4504

NMBU, med emnekode EDS313

  • International Relations
  • International Environmental Studies
  • Development Studies

Studenter ved andre program og studieinstitusjoner er også velkomne til å søke, så lenge de har mulighet til å bygge praksisoppholdet inn i mastergraden.

Søknad og CV sendes daglig leder Johan N. Hermstad innen 2. desember 2018 på e-post johan@afrika.no. Søknaden inviteres til å spesifisere hvilket faglig fokus eller prosjekt som er aktuelt og interessant.


Algerie Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Kamerun Kapp Verde Den sentralafrikanske republikk Tsjad Komorene Kongo-Kinshasa Djibouti Egypt Ekvatorial-Guinea Eritrea Etiopia Gabon Gambia Ghana Guinea Guinea-Bissau Elfenbenskysten Kenya Lesotho Liberia Libya Madagaskar Malawi Mali Mauritania Mauritius Marokko Mosambik Namibia Niger Nigeria Kongo-Brazzaville Rwanda São Tomé og Príncipe Senegal Sierra Leone Somalia Sør-Afrika Sudan Sør-Sudan Swaziland Tanzania Togo Tunisia Uganda Vest-Sahara Zambia Zimbabwe
Afrika
Algerie
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Den sentralafrikanske republikk
Djibouti
Egypt
Ekvatorial-Guinea
Elfenbenskysten
Eritrea
Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana
Guinea
Guinea-Bissau
Kamerun
Kapp Verde
Kenya
Komorene
Kongo-Brazzaville
Kongo-Kinshasa
Lesotho
Liberia
Libya
Madagaskar
Malawi
Mali
Marokko
Mauritania
Mauritius
Mosambik
Namibia
Niger
Nigeria
Rwanda
São Tomé og Príncipe
Senegal
Seychellene
Sierra Leone
Somalia
Sør-Afrika
Sør-Sudan
Sudan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjad
Tunisia
Uganda
Vest-Sahara
Zambia
Zimbabwe

LandinformasjonBedriftsdatabase

Informasjonen i bedriftsdatabasen er basert på offentlig tilgjengelig informasjon om selskapene og på direkte etterspurt informasjon. Det siste arbeidet med bedriftsdatabasen ble gjennomført i 2019. Dersom du er et selskap eller et enkeltindivid som ser mangler eller behov for oppdatering må du gjerne ta kontakt med Fellesrådet for Afrika.