Afrika.no Meny
mars 22

Frokostseminar: "Beleirede universiteter" - ny rapport om studenters rettigheter i Egypt

22. mars, kl. 08:30-10:00
SAIH, AFTE
SAIHs kontor, 3.etasje på Miljøhuset, Mariboes gate 8, 0183 Oslo

SAIH lanserer rapporten "Beleirede Universiteter" om menneskerettighetsovergrep på studenter i Egypt (2013-2016) i samarbeid med den uavhengige egyptiske menneskerettighetsorganisasjonen Association for Freedom of  Thought and Expression (AFTE). Rapporten må sees i sammenheng med det innskrenkede politiske handlingsrommet for sivilt samfunn i Egypt, hvor også høyere utdanning er under sterkt press fra statlige myndigheter. Rapporten kommer med en rekke anbefalinger til universitetsledelser, statlige aktører og det internasjonale samfunn, som kan skape rom for økt bevissthet og handling. 

I løpet av de siste årene har vi vært vitne til et økt antall angrep på høyere utdanning globalt. Blant annet med restriksjoner på grunnleggende normer og verdier som akademisk frihet og universitetets autonomi. Vi ser en faretruende trend hvor studenter og akademikere som engasjerer seg for demokrati og menneskerettigheter blir forsøkt avskrekket og sett på som en trussel av autoritære regimer. Studenter og akademikere blir utvist, utsatt for truser, forfølgelse og vold. 

En av rapportforfatterne fra Egypt, Amira Abdelhamid, vil besøke SAIH i Oslo i forbindelse med rapportlanseringen. I den anledning ønsker vi å invitere til et frokostseminar. Her vil Amira presentere rapportens funn og adressere dagens utfordringer for studenter og akademikere i Egypt. Etter presentasjonen vil det være åpent for diskusjon og spørsmål. Møtet vil bli holdt på engelsk. 

Påmelding til politisk@saih.no innen 17.mars. Lett frokostservering. Gi beskjed om eventuelle allergier og mathensyn.

Vel møtt!

Algerie Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Kamerun Kapp Verde Den sentralafrikanske republikk Tsjad Komorene Kongo-Kinshasa Djibouti Egypt Ekvatorial-Guinea Eritrea Etiopia Gabon Gambia Ghana Guinea Guinea-Bissau Elfenbenskysten Kenya Lesotho Liberia Libya Madagaskar Malawi Mali Mauritania Mauritius Marokko Mosambik Namibia Niger Nigeria Kongo-Brazzaville Rwanda São Tomé og Príncipe Senegal Sierra Leone Somalia Sør-Afrika Sudan Sør-Sudan Swaziland Tanzania Togo Tunisia Uganda Vest-Sahara Zambia Zimbabwe
Algerie
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Den sentralafrikanske republikk
Djibouti
Egypt
Ekvatorial-Guinea
Elfenbenskysten
Eritrea
Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana
Guinea
Guinea-Bissau
Kamerun
Kapp Verde
Kenya
Komorene
Kongo-Brazzaville
Kongo-Kinshasa
Lesotho
Liberia
Libya
Madagaskar
Malawi
Mali
Marokko
Mauritania
Mauritius
Mosambik
Namibia
Niger
Nigeria
Rwanda
São Tomé og Príncipe
Senegal
Seychellene
Sierra Leone
Somalia
Sør-Afrika
Sør-Sudan
Sudan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjad
Tunisia
Uganda
Vest-Sahara
Zambia
Zimbabwe