Fellesrådet for Afrika Meny

Boklansering

Afrikas 99 %: Les Klassekampens omtale

Afrika opplever enorm økonomisk vekst. Men i skyggen av suksesshistorien gir økende økonomisk ulikhet liv til kraftige protestbevegelser over hele kontinentet: Les Klassekampens artikkel om Fellesrådets nye bok her.

Boklansering

Afrikas 99 %: Malawi i fokus på lanseringsfesten

29. mai ble Fellesrådet for Afrikas nye bok lansert. Afrikas 99 % - økonomisk vekst, ulikhet og protest er en bok som belyser og forklarer sammenhenger som i altfor stor grad har unnsluppet medias, investorers og publikums oppmerksomhet.

Norsk næringsliv i Afrika

Norsk næringsliv på nye veier

Fellesrådet har sendt ut en spørreundersøkelse til alle bedriftene som ligger i vår bedriftsdatabase. Svarene er oppsummert i rapporten «Norsk næringsliv på nye veier» som tar sikte på å gi en bedre forståelse rundt hvordan norske selskaper møter sosiale og politiske forhold på det afrikanske kontinentet.

Raftoprisen

Raftoprisen til nigerianske Nnimmo Bassey

Den nigerianske miljøforkjemperen og menneskerettsaktivisten Nnimmo Bassey er tildelt Raftoprisen 2012. Bassey viser hvordan menneskerettighetene gir viktig beskyttelse mot konsekvensene av miljøendringer, heter det i Raftostiftelsens begrunnelse.

Landbruk

Et solidarisk perspektiv på norsk matproduksjon

-Vi savner det internasjonale perspektivet i debatten om norsk matproduksjon, skriver Fellesrådets Magnus Flacké og lederne i Changemaker, Kirkens Nødhjelp, og Framtiden i våre hender.

Norsk Afrika-dekning

Et mer nyansert mediebilde av Afrika?

Vi ser tendenser til et mer nyansert bilde av Afrika i mediene. Men en som tilsynelatende ikke er interessert i de positive trendene på kontinentet, er NRKs Afrika-korrespondent, skriver Magnus Flacké og Catharina Bu fra Fellesrådet.