Fellesrådet for Afrika Meny
Boklansering

Afrikas 99 %: Fellesrådets nye bok om vekst og protest

Fellesrådet for Afrikas nye bok - "Afrikas 99 % - økonomisk vekst, ulikhet og protest" ble lansert på Blå den 29. mai. Kjøp den i vår nettbutikk!

Det meldes om økonomisk vekst i Afrika. Veksten er raskere i Afrika enn i noen annen verdensdel. Men samtidig kommer andre, foruroligende meldinger: Tallet på fattige i Afrika vokser også. Nesten 80 prosent av Afrikas befolkning kan karakteriseres som mer eller mindre fattige. Bare mellom 1 og 2 prosent av Afrikas husholdninger har en inntekt tilsvarende 54 dollar om dagen eller mer.

«Vi er de 99 prosent» er slagordet Occupy Wall Street-bevegelsen bruker for å sette søkelys på skjev fordeling og konsentrasjon av formue på få hender – den ene prosenten mot de 99. Få steder passer vel dette slagordet bedre enn på det afrikanske kontinentet.

Derfor er det viktig at nyheten om økonomisk vekst følges av en annen nyhet: De sivile borgerprotestene. Millioner er i bevegelse i Afrika. De tar sin skjebne og sitt lands utvikling i egne hender, krever arbeid, en lønn å leve av og en anstendig bolig, krever ledere som respekterer folkeflertallet og prioriterer velferd høyere enn korrupsjon og konti i skatteparadiser. De er på marsj i sine egne gater, med krav til sine egne ledere, med gjennomtenkte, ikke-voldelige metoder.

To viktige nyheter fra Afrika. Det handler denne boka om.

Kjøp boka her.cleardot.gif


Algerie Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Kamerun Kapp Verde Den sentralafrikanske republikk Tsjad Komorene Kongo-Kinshasa Djibouti Egypt Ekvatorial-Guinea Eritrea Etiopia Gabon Gambia Ghana Guinea Guinea-Bissau Elfenbenskysten Kenya Lesotho Liberia Libya Madagaskar Malawi Mali Mauritania Mauritius Marokko Mosambik Namibia Niger Nigeria Kongo-Brazzaville Rwanda São Tomé og Príncipe Senegal Sierra Leone Somalia Sør-Afrika Sudan Sør-Sudan Swaziland Tanzania Togo Tunisia Uganda Vest-Sahara Zambia Zimbabwe
Afrika
Algerie
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Den sentralafrikanske republikk
Djibouti
Egypt
Ekvatorial-Guinea
Elfenbenskysten
Eritrea
Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana
Guinea
Guinea-Bissau
Kamerun
Kapp Verde
Kenya
Komorene
Kongo-Brazzaville
Kongo-Kinshasa
Lesotho
Liberia
Libya
Madagaskar
Malawi
Mali
Marokko
Mauritania
Mauritius
Mosambik
Namibia
Niger
Nigeria
Rwanda
São Tomé og Príncipe
Senegal
Seychellene
Sierra Leone
Somalia
Sør-Afrika
Sør-Sudan
Sudan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjad
Tunisia
Uganda
Vest-Sahara
Zambia
Zimbabwe